Iğdır Üniversitesi

Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezine

Hoşgeldiniz

Iğdır Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Hakkında

Merkez, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde, 31.12.2010 tarih ve 27802 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Iğdır Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Yönetmeliği esaslarına göre kurulmuştur. Tam donanımlı laboratuvarları, modern tarım araçları ve alanında uzman bir ekip ile, merkez, tarım sektörünün çeşitli yönlerinde inovatif ve bilimsel çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Kuruluşun Misyonu ve Vizyonu

Merkez, modern tarım uygulamalarıyla verimliliği artırmak, sürdürülebilir tarım projeleri geliştirmek ve bölgesel tarımın rekabetçiliğini yükseltmek amacıyla faaliyet göstermektedir. Bunu yaparken, çevresel sürdürülebilirliği göz önünde bulundurarak, gelecek nesillere yaşanabilir bir tarım alanı bırakmayı hedeflemektedir.

Ziraat ve Tarımsal Uygulamalar

Merkez, geniş bir ziraat yelpazesine odaklanarak, bitki yetiştiriciliği, su kaynakları yönetimi, organik tarım gibi kritik konularda araştırmalar yapmaktadır. Tarımın her aşamasında, en son teknoloji ve bilimsel yaklaşımları kullanarak, çiftçilere en etkili yöntemleri sunmayı amaçlamaktadır.

Yönetmelik ve Standartlar

Iğdır Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, ulusal ve uluslararası düzeyde kabul görmüş yönetmeliklere ve tarımsal standartlara sıkı bir şekilde uymaktadır. Bu, merkezin yürüttüğü araştırmaların güvenilirliğini ve tarım uygulamalarının kalitesini sağlamak için temel bir prensiptir.

Projeler ve İnovasyon

Merkez, sadece mevcut tarım yöntemlerini iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda geleceğin tarım tekniklerini belirleyen projeleri destekler. Biyoteknolojiden sürdürülebilir enerji kaynaklarına kadar geniş bir yelpazede çalışmalar yaparak, tarım sektörünün geleceğini şekillendirir.

Çevresel Duyarlılık ve Sürdürülebilirlik

Merkez, çevresel sürdürülebilirliği ön planda tutar. Su ve enerji tasarrufu gibi alanlarda çeşitli projeler yürüterek, tarımın çevresel etkilerini en aza indirgeme amacını benimser.

Sonuç olarak, Iğdır Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, bölgesel tarım sektörünün gelişimine liderlik eden bir merkez olarak faaliyet göstermektedir. Yürüttüğü araştırmalar ve uygulamalar ile sadece bugünün değil, geleceğin tarımının temellerini atmaktadır. Bu sayede, hem çiftçilerin hem de bölge ekonomisinin refahını artırmayı amaçlamaktadır.